Fire Doors

De noodlottige brand in de Innovation Brussel (1967) zette de Belgische overheid ertoe aan om - als één van de eerste in Europa - na te denken over brandwerende compartimentering van gebouwen. Ze wilden verhinderen dat brand zich 'als een lopend vuur' kon verspreiden over verschillende verdiepingen en compartimenten van een gebouw.

 

In datzelfde jaar voerde De Coene, als eerste fabrikant in België, met succes een brandproef uit. Ondertussen zijn we meer dan 50 jaar later en beschikken we over meer dan 350 geslaagde brandproeven.

 

Jarenlang werden deuren getest volgens de Belgische Norm NBN 713.020. Nu is er sinds enkele jaren sprake van een overgang naar de Europese normering wat betekent dat alle deuren vanaf november 2019 moeten voldoen aan de EI1 eis van de Europese norm volgens EN 16034.

 

Bij De Coene Products zijn we ondertussen al onze attesten aan het omzetten van Belgische naar Europese EI1 attesten. Zo kunnen we in 2019 een vlotte overgang garanderen.

 

De brandweerstand van een deurgeheel moet aangetoond worden aan de hand van een brandproef in een erkend labo. Bij een brandproef evalueren we deuren op de volgende criteria:

 

  • Vlamdichtheid “E” (maw. er mogen geen vlammen naar buiten komen)
  • Thermische isolatie “I” (temperatuur gemeten op deurblad en omlijsting) > (Merk op dat EI1 - die in België gevraagd wordt - strenger is dan EI2 of EW die in de buurlanden gevraagd wordt)

 

In afwachting van de overgang naar de Europese normering blijven we op vandaag werken met de vertrouwde Benor ATG attesten. De branddeuren worden opgedeeld in verschillende attesten op basis van de brandweerstand en het type deur:

 

 

Onze brandwerende deuren zijn houten binnendeuren die geplaatst kunnen worden in diverse houten en metalen omlijstingen.

 

Voor meer info met betrekking tot omlijstingen, sloten, scharnieren, beglazingen, roosters die kunnen gebruikt worden in combinatie met onze deuren, etc., verwijzen we u graag door naar de attesten, folders of technische fiches in de rubriek downloads.

 

U kunt ons met verdere vragen uiteraard ook altijd contacteren.