Geschiedenis

In 1895 richtten de broers Jozef en Adolf De Coene het bedrijf “Kortrijkse Kunstwerkstede Gebroeders De Coene” op. Ze waren de pionier op het gebied van houtverwerking en door hun focus op innovatie bouwden ze snel een heel divers productgamma uit. 

 

 

 

De eerste triplexplaat werd in 1921 geproduceerd. Houtgroep De Coene zit niet stil. Over Art Nouveau meubelen tot bankstellen van treinen en van fineer tot zware gespanten van gebouwen, … het is allemaal van de handen van houtgroep De Coene.

 

 

 

Door de brand in de Innovation in 1967 werd in België een strenge wetgeving op gebied van brandwerende compartimentering ingevoerd. De Coene sprong meteen op de kar en innoveerde de eerste houten brandvertragende deur in België. Sinds die tijd kent de verkoop van RF deuren een steile opmars.

 

 

 

Met de overname door nieuwe investeerders in 1977 werd het bedrijf De Coene Products NV geboren. Deze onderneming baseerde zich rond drie kernactiviteiten:

  1. de productie van deuren
  2. gefineerde platen
  3. meubelen

De productie van meubelen verhuisde later naar een afdeling in Wallonië en de productie van gefineerde platen werd later - in 2016 - stopgezet.

 

Tegenwoordig focussen we ons op één kernactiviteit: de ontwikkeling, verkoop en distributie van technische houten binnendeuren
 
Dit betekent concreet dat we steeds op zoek gaat om een technische meerwaarde te bieden. De voornaamste technische eigenschappen zijn verhoogde weerstand tegen brand, geluid en inbraak. Inspelend op de tendens van energiezuinig bouwen bieden we sinds 2014 deuren met energiebesparende eigenschappen aan. 
 
Daarnaast wordt er eveneens hard ingezet op R&D en innovatie. Het bewijs hiervan is de PURE kantlatafwerking, een randafwerking van deuren in stootvast polyurethaan die eveneens kan toegepast worden op brandwerende deuren. Met dit product zijn we tot op vandaag uniek in België.
 
Uitgaande van een lange termijnvisie en met het oog op verdere expansie van de deurenproductie zijn er de afgelopen jaren heel wat belangrijke investeringen doorgevoerd zodat we ook in de toekomst dé referentie op gebied van technische houten binnendeuren blijven.